Φτιάχνω το δικό μου Μουσείο




18 Μαϊου Διεθνής Ημέρα Μουσείων

Πέρσι σας ετοιμάσαμε μαζί με τη Συνεργασία Εκπαιδευτικών Σελίδων μία ποικιλία δραστηριοτήτων για την ημέρα αυτή. Φέτος σας έχω μία ακόμη πρόταση μιας και τα δεδομένα σχετικά με τους περιορισμούς λόγω του covid άλλαξαν.
Το ΚΑΛΥΤΕΡΟ που έχετε να κάνετε τη μέρα αυτή είναι να επισκεφτείτε ένα μουσείο στην πόλη σας ή κάπου κοντά σας. Παντού υπάρχουν μουσεία, ενώ αν είστε από την επαρχία θα βρείτε σίγουρα κάποιο λαογραφικό μουσείο ή ένα "άτυπο" μουσείο ή συλλογή κάποιου δραστήριου πολιτιστικού συλλόγου! Γι' αυτό ρωτήστε!

Από την άλλη, αν έχετε χρόνο για δημιουργία στην τάξη ή αν θέλετε να "παίξετε" παιχνίδια ρόλων και ως μέρος του μαθήματος της θεατρικής αγωγής, σας προτείνω να κάνετε ένα ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΜΟΥΣΕΙΟ! Και δεν εννοώ μόνο να συλλέξετε ή να δημιουργήσετε εκθέματα και να τα στήσετε μέσα στην τάξη σας. Εννοώ να ΠΑΙΞΕΤΕ "ΜΟΥΣΕΙΟ"!
Πως; 

Χωριστείτε σε ομάδες: 
  • Μία ομάδα μπορεί να κάνει τα ΑΓΑΛΜΑΤΑ
  • Μία ομάδα να κάνει τους ΠΙΝΑΚΕΣ (και εννοώ παραστάσεις από γνωστούς πίνακες, πχ. Μόνα Λίζα, η Κραυγή του Μουνκ κ.α.).
  • Μία ομάδα κάνει τους επισκέπτες.
  • Κάποιος είναι ο ξεναγός.
  • Κάποιοι θα είναι οι φύλακες του μουσείου.

Φυσικά για τα εκθέματα υπάρχουν άπειρες ιδέες! Από ΖΩΝΤΑΝΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ που σας προτείνω παραπάνω και ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ, μπορείτε να δημιουργήσετε και δικά σας εκθέματα από ΠΛΑΣΤΕΛΙΝΗ ή να ζωγραφίσετε είτε διάσημους πίνακες είτε δική σας θεματολογία!

Μη ξεχάσετε να δώσετε όνομα στο Μουσείο σας!

Σχόλια