Χριστουγεννιάτικο Καδράκι με Λαμπάκια




Στο Χριστουγεννιάτικο Εργαστήρι του Άι Βασίλη είδατε το καδράκι με τα λαμπάκια και το λατρέψατε! Δεν κρατάω μυστικά, επομένως ορίστε πως μπορείτε να το φτιάξετε κι εσείς!




Θα χρειαστείτε:
  • Έναν μικρό καμβά (ο δικός μου είναι 18x30).
  • Μία χαρτοπετσέτα με σχέδιο που σας αρέσει (υπάρχουν και χαρτοπετσέτες στα τμήματα ντεκουπάζ των μεγάλων καταστημάτων).
  • Λευκή υγρή κόλλα.
  • Ελαφρόστοκο (τον βρίσκεται στα καταστήματα με χρώματα). Προσοχή! Μη βάλετε απλό στόκο, δεν θα δουλέψει!
  • Ένα μαχαίρι βουτύρου ή μία μικρή σπάτουλα.
  • Χρυσόσκονη της αρεσκείας σας (προτιμώ κάτι απαλό όπως άσπρη, γαλάζια, ροζ κτλ.).
  • Λαμπάκια led με μπαταρίες (τα βρίσκεται σε εποχιακά μαγαζιά ή και βιβλιοπωλεία).
  • Πιστόλι σιλικόνης.

Πως θα τα φτιάξετε:
  1. Προετοιμάζετε τον καμβά με λίγη κόλλα ή άσπρο ακρυλικό χρώμα.
  2. Κόβετε την χαρτοπετσέτα και χρησιμοποιείτε το 1/4 ή το 1/2 ανάλογα με το σχέδιο και το μέγεθος του καμβά σας.
  3. Την κολλάτε στον καμβά (με το υλικό που είχατε στρώσει πριν για να προετοιμάσετε τον καμβά). Μόλις στεγνώσει περνάτε από πάνω της απαλά με ένα πινέλο κόλλα σε όλη της την επιφάνεια για να την προστατέψετε.
  4. Με τη σπάτουλα ή το  μαχαίρι βάζετε ελαφρόστοκο στα κενά σημεία του καμβά (π.χ. πάνω και κάτω από την χαρτοπετσέτα) με τρόπο που να "ενώνεται" με την χαρτοπετσέτα. Μπορείτε να βάλετε και πάνω στην χαρτοπετσέτα αν πχ στο σχέδιο έχει λίγα χιόνια.
  5. Πριν στεγνώσει ο ελαφρόστοκος ρίχνετε τη χρυσόσκονη για να κολλήσει.
  6. Αφού στεγνώσει καλά ο πίνακάς σας, τοποθετείτε τα λαμπάκια. Από τη μπροστινή μεριά με μία καρφίτσα και στη συνέχεια με ένα καλαμάκι από σουβλάκια κάνετε τρύπες στα σημεία που θέλετε να φαίνεται το φως απ' τα λαμπάκια. Ιδανικά κάνετε τόσες τρύπες όσα και τα λαμπάκια σας. Στη συνέχεια, γυρίζετε ανάποδα τον καμβά. Τοποθετείτε το μηχανισμό με τις μπαταρίες στο κάτω μέρος του καμβά (στη μέση αν θέλετε να το κρεμάσετε και να ισορροπεί). Σχεδιάζετε τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν τα λαμπάκια πάνω στις τρύπες που έχετε κάνει και στη συνέχεια κολλάτε τον μηχανισμό (προσοχή μη κολλήσετε το καπάκι που μπαίνουν οι μπαταρίες) και τα λαμπάκια (βάζετε κόλλα πριν ή μετά το λαμπάκι, όχι πάνω στο λαμπάκι). 
  7. Βάζετε μπαταρίες, κρεμάτε και ανάβετε!

Είστε έτοιμοι!!!

Το καδράκι αυτό είναι ιδανικό για Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ και για δώρο στους αγαπημένους σας!


Καλά Χριστούγεννα!!!

Σχόλια