Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής - Φύλλα εργασίας



Στις 16 Οκτωβρίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής και για άλλη μια φορά η Συνεργασία Εκπαιδευτικών Σελίδων έβαλε τα δυνατά της να καλύψει το θέμα από τις περισσότερες πλευρές.




Η Τάξη Μαγική σας ετοίμασε Φύλλα Εργασίας για όλες τις τάξεις του Δημοτικού σχετικά με τη διατροφή και τις διατροφικές συνήθειες. 

Στο αρχείο θα βρείτε:
  • Είμαστε ότι τρώμε (2 σελίδες): Βιβλίο για την τάξη (εξώφυλλο & φύλλο μαθητή) για να καταγράψουν οι μαθητές τι τρώνε συχνότερα και να ζωγραφίσουν τον εαυτό τους με βάση αυτές τις τροφές.

  • Τρώμε Υγιεινά: Φύλλο εργασίας για μικρές τάξεις όπου οι μαθητές επιλέγουν την πιο υγιεινή επιλογή.

  • Υγιεινές Επιλογές: Φύλλο εργασίας για μικρές τάξεις όπου οι μαθητές χρωματίζουν και κόβουν τις τροφές στα δεξιά και τις ταξινομούν ανάλογα με τη συχνότητα που θα πρέπει να τις τρώμε και το αν είναι επιβλαβείς για τον οργανισμό μας.

  • Ξεχωρίζουμε τις τροφές (2 σελίδες): φύλλο εργασίας. Εδώ οι μαθητές χρωματίζουν και κόβουν τις τροφές της δεύτερης σελίδας και τις ταξινομούν με βάση το είδος τους (φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκομικά, κτλ.).

  • Υγιεινό πιάτο: φύλλο εργασίας για όλες τις τάξεις, όπου οι μαθητές ζωγραφίζουν μέσα στο πιάτο τις τροφές που θα πρέπει να περιέχει μία υγιεινή επιλογή και στις ανάλογες ποσότητες.

  • Υγιεινό κολατσιό (2 εκδόσεις): φύλλο εργασίας για όλες τις τάξεις. Οι μαθητές ζωγραφίζουν το κολατσιό που θα πρέπει να έχουν στο σχολείο.

  • Ουράνιο Τόξο των Τροφών (5 σελίδες): φύλλο εργασίας για όλες τις τάξεις. Οι μαθητές σχεδιάζουν τροφές με βάση τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Υπάρχουν επιπλέον 4 ουράνια τόξα ανά εποχή (φθινόπωρο, χειμώνας, άνοιξη, καλοκαίρι) ώστε να καταγράψουν τροφές που βρίσκουμε κυρίως εκείνες τις εποχές. Μία αφορμή να μιλήσουμε για τα φρούτα και τα λαχανικά κάθε εποχής.

  • Στα ίχνη της ζάχαρης (2 εκδόσεις): φύλλο εργασίας για μικρές και μεγάλες τάξεις. Η πρώτη εκδοχή αφορά τις μικρές τάξεις, ενώ η δεύτερη τις μεγαλύτερες όπου οι μαθητές μέσα από κατάλληλες πράξεις υπολογίζουν πόσα κουταλάκια ζάχαρης περιέχουν οι τροφές που παρουσιάζονται. Έξτρα κενό φύλλο εργασίας για να συμπληρώσουν και άλλες τροφές!!!

  • Τρώω τις Βιταμίνες μου: πληροφοριακό φυλλάδιο για το τετράδιο των μαθητών που αναφέρει τα οφέλη σημαντικών για τον οργανισμό βιταμινών, μετάλλων και άλλων στοιχείων! Συνδυάστε το με το υλικό του Μαυροπίνακα!!!!

Κατεβάστε το αρχείο από εδώ.



Παρακάτω δείτε τις δράσεις όλων των Εκπαιδευτικών Σελίδων της Συνεργασίας!



Σχόλια