Κάρτες Γεωμετρικών Στερεών Επαυξημένης Πραγματικότητας (Augmented Reality)

Ας πάμε τα Μαθηματικά σε άαααλλλο επίπεδο!
Τι θα λέγατε να μπορούσαν οι μαθητές μας να δουν έναν δεινόσαυρο πάνω στο θρανίο τους ή να προβάλλεται ένα βίντεο μέσα στο βιβλίο τους! Φανταστικό;!

Περίπου! Πολύ ωραίο σαν ιδέα αλλά δεν είναι πραγματικό ταυτόχρονα! Ονομάζεται Επαυξημένη Πραγματικότητα και μας δίνει τη δυνατότητα μέσω μίας εφαρμογής στο κινητό ή το tablet να δούμε αυτά τα αντικείμενα, κείμενα ή βίντεο σαν να υπήρχαν όντως! Οι μαθητές είτε ατομικά είτε συνεργατικά μπορούν να ταξιδέψουν σε έναν παράλληλο με το δικό μας κόσμο και να δουν νέες πληροφορίες μέσα από μία μόνο εφαρμογή!

Κάπως έτσι ξεκινάει και η Τάξη Μαγική το ταξίδι σε αυτό τον θαυμαστό κόσμο της τεχνολογίας!
Για αρχή λοιπόν, σας ετοίμασα Κάρτες με 4 Γεωμετρικά Στερεά (κύβο, ορθογώνιο παραλληλεπίπεδο, σφαίρα και πυραμίδα).




Τα βήματα γι' αυτή την εμπειρία είναι απλά:

1. Εκτυπώνετε σε κανονικό μέγεθος (όχι σμίκρυνση, όχι μεγέθυνση) στην επιλογή portrait, το pdf αρχείο που θα βρείτε παρακάτω και κόβετε τις κάρτες (δεν πλαστικοποιούμε).

2. Κατεβάζετε την εφαρμογή ARTutor (ξεχωριστό άρθρο εδώ) στο κινητό ή το tablet (Android & iOS) σκανάροντας τον κωδικό που θα βρείτε στο pdf.

3. Ανοίγετε την εφαρμογή από το κινητό/tablet και επιλέγετε "Σάρωση QR" και σαρώνετε τον επόμενο κωδικό που θα βρείτε στο αρχείο για να ανοίξετε το βιβλίο στην εφαρμογή.

4. Πηγαίνετε πάνω από κάθε κάρτα και βλέπετε το τρισδιάστατο μοντέλο του στερεού σαν να το είχατε μπροστά σας!





Κατεβάστε το αρχείο pdf από εδώ.

Σχόλια