Κυνήγι Θησαυρού για Βιβλιοφάγους

Η Συνεργασία Εκπαιδευτικών Σελίδων έρχεται ξανά με ένα νέο σύνολο δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου που γιορτάζεται στις 2 Απριλίου. Η ομάδα μας έχει εμπλουτιστεί και με νέες συνεργασίες και πλέον αποτελείται από τους tranou education, ComicTales, Μαυροπίνακας, Teacherini, Messy Lessons, dwroulit@teacher, Τάξη Μαγική, Edtech Teacher, Τάξη αστεράτη, Μπλε τετράδιο.


Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρα Παιδικού Βιβλίου έχω να σας προτείνω το Κυνήγι Θησαυρού για Βιβλιουφάγους. Ένα επιτραπέζιο παιχνίδι με ερωτήσεις που μπορείτε να παίξετε τόσο μέσα στην τάξη σας, αλλά και εξ' αποστάσεως μέσω webex




Οι οδηγίες του παιχνιδιού είναι απλές: 
  • Απαντάτε στις ερωτήσεις ως σύνολο τάξης και προχωράτε τόσα "εξαγωνάκια" όσα και τα βιβλία που θα βρείτε. 
  • Αν βρείτε περισσότερους τίτλους από όσους χρειάζεστε, απλά σταματάτε στο τετραγωνάκι της ερώτησης και απαντάτε στη νέα ερώτηση. 
  • Αν βρείτε λιγότερους τίτλους από όσους χρειάζεστε, ρωτήστε όποιον μπορείτε ώστε να συμπληρώσετε τα τετραγωνάκια που σας χρειάζονται για να φτάσετε στην επόμενη ερώτηση και σημειώστε τους τίτλους που θα σας πει στη Λίστα Βιβλίων για Διάβασμα.
  • Απαντήστε σε όλες τις ερωτήσεις και φτάστε στον θησαυρό!
  • Με τη Λίστα Βιβλίων για Διάβασμα επισκεφτείτε τη βιβλιοθήκη του σχολείου ή του δήμου σας και δανειστείτε όσους τίτλους σας ενδιαφέρουν για να εμπλουτίσετε τα αναγνώσματά σας.

Το ταμπλό του παιχνιδιού μπορείτε να το βρείτε τόσο σε ασπρόμαυρη μορφή, όσο και έγχρωμη για τους σκοπούς της εξ' αποστάσεως προσαρμογής του.

Κατεβάστε το υλικό από εδώ.


ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ!!! 
ΠΑΙΞΤΕ ΤΟ!!!



Το σύνολο των δράσεων της Συνεργασίας μπορείτε να το βρείτε σε αυτό το ebook.

E-BOOK - Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου από Spyros Spyrou


Προσαρμογή για WEBEX.

Σε μία περίπτωση που είμαστε ακόμα κλειστά μπορείτε να παίξετε το παραπάνω παιχνίδι και μέσω webex. Μέσω της επιλογής Share στο webex δείξτε το ταμπλό του παιχνιδιού στους μαθητές σας και κάντε τις ερωτήσεις όπως και στην τάξη. Με την επιλογή του Annotate μπορείτε να σημειώνετε τα βήματα που κάνετε στο ταμπλό, ενώ οι μαθητές θα σημειώνουν τους Τίτλους των Βιβλίων για Διάβασμα σε κάποιο δικό τους χαρτί με σκοπό να τα δανειστούν όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.


ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΤΟΙΜΑΣΑ ΓΙΑ ΤΟ 
ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ!!!



Επίσης, δείτε και άλλες ΙΔΕΕΣ για την υπέροχη αυτή ημέρα εδώ!

Σχόλια

  1. Μπράβο και πάλι μπράβο!!! Όσα ευχαριστώ και να πω, συνάδελφοι και συναδέλφισσες, θα είναι λίγα! Είστε καταπληκτικοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχες ιδέες!! Να προτείνω κάτι ακόμα. Έχω παίξει πολλά επιτραπέζια στο webex κάνοντας screen shot το οποιοδήποτε αρχείο, βάζοντας το σε ένα αρχείο word και για πιόνια βάζουμε μια άλλη αντίστοιχη εικόνα από το ίντερνετ, πχ μια 🐝. Τα παιδιά ρίχνουν το ζάρι και εγώ κουνάω τα πιόνια. Αν το παιχνίδι έχει και ερωτήσεις τις έχω σε άλλο αρχείο και τις δείχνω όταν χρειαστεί..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για την ιδέα! Θα προσπαθήσω να προσθέσω και πιόνια και να το κάνω διαδραστικό!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου