Πασχαλινά στολίδια με αλατοζύμη


Μία ωραία ιδέα για Πασχαλινά στολίδια είναι αυτά που φτιάξαμε με αλατοζύμη και υλικά που είχαμε στο σπίτι. Δείτε στο βιντεάκι που ακολουθεί μερικά στιγμιότυπα από τη δημιουργία μας.



Για την αλατοζύμη χρησιμοποιήσαμε:
4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1,5 κούπα αλάτι ψιλό
1 κούπα ζεστό (όχι καυτό) νερό

Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει μία λεία ζύμη. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον αλεύρι και νερό. Ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη σε ένα φύλλο πάχους 1 εκατοστού. Με κουπ κατ κόβουμε Πασχαλινά σχέδια, όπως αυγουλάκια, λαγουδάκια, λουλούδια ή πεταλούδες. Αν δεν έχετε τέτοια κουπ κατ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πλαστικό (παιδικό) ποτήρι, λίγο εύκαμπτο, για να σχηματίσετε αυγουλάκια. 
ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ να ανοίξετε τρύπες για την κορδέλα με ένα καλαμάκι!
Τοποθετείτε τα στολίδια σε ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 120οC για 3 με 4 ώρες ή μέχρι να σκληρύνουν. Ο χρόνος εξαρτάται και από το μέγεθος και το πάχος του στολιδιού σας
Βγάζουμε τα στολίδια από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά.

Για το στολισμό:
Εμείς στολίσαμε τα αυγουλάκια μας με ακρυλικά, τέμπερες και νερομπογιές. Όλα τα υλικά εφάρμοσαν πολύ καλά επάνω στα στολίδια μας, θα σύστηνα ωστόσο οι νερομπογιές να είναι καλής ποιότητας για να είναι "γεμάτο" το χρώμα των στολιδιών. Για τις βουλίτσες, χρησιμοποιήσαμε μπατονέτες. 
Αφού τα βάψαμε, τα αφήσαμε να στεγνώσουν καλά και στη συνέχεια βάλαμε υγρή κόλλα στις ενώσεις των χρωμάτων και ρίξαμε από πάνω γκλίτερ. 
Τέλος, κόψαμε κορδέλες και τις δέσαμε, ώστε να μπορούμε να κρεμάσουμε τα στολίδια.

Μία ιδέα για να κρεμάσετε τα στολίδια σας είναι σε ένα κλαδί που μπορείτε να βάλετε σε ένα ψηλό βάζο.
Αφήστε τα παιδιά σας να τα κάνουν μόνα τους! Τα δικά μας τα έκανε η 4χρονη κόρη μου!

Σχόλια