Καλή Σχολική Χρονιά! Ελάτε να γνωριστούμε!

     Ο καιρός έφτασε και η Πρώτη μέρα στο σχολείο είναι μόλις μια ανάσα μακριά! Πολλοί θα μπούμε σε γνωστές τάξεις με παιδιά που γνωρίζουμε. Πολλοί όμως, θα μπούμε πρώτη φορά σε μία τάξη ή και σε ένα σχολείο. Δάσκαλοι και μαθητές είναι ενθουσιασμένοι για το ξεκίνημα της χρονιάς, αλλά την πρώτη μέρα μέσα στην τάξη επικρατεί μία αμηχανία... Σπάστε τον πάγο με αυτό το χαρούμενο τρίπτυχο γνωριμίας!




     Οι μαθητές σας θα το ψάξουν από εδώ κι από εκεί, εμπρός και πίσω, θα το συμπληρώσουν πολύ εύκολα και με λίγες λέξεις (να μην τους κουράσουμε πρώτη μέρα!) και θα το ζωγραφίσουν! Τι καλύτερο! Και φυσικά εσείς θα μάθετε σημαντικές πληροφορίες γι' αυτούς.


     Ωστόσο, όπως εμείς θέλουμε να μάθουμε για τους μαθητές και τις μαθήτριές μας, έτσι και αυτοί θέλουν να μάθουν για εμάς. Και προκειμένου να αποφύγουμε αδιάκριτες ερωτήσεις του στυλ "πόσο χρονών είστε κυρία;" ή "είστε παντρεμένος;", "πόσα παιδιά έχετε;" κ.α. σας έχω ετοιμάσει μία φόρμα με ερωτήσεις παρόμοιες με τις δικές τους και λίγο πιο ασφαλείς. Έτσι, μπορείτε να βρείτε και κοινά στοιχεία με τους μαθητές σας. Και φυσικά το φυλλάδιο το κρατάτε εσείς! 

Κατεβάστε το τρίπτυχο Γνωριμίας με τους μαθητές εδώ.

Σχόλια