Το αερόστατο των γραμμάτων

     Να που ήρθε η στιγμή για την πρώτη μας κατασκευή! 

     "Το αερόστατο των γραμμάτων" είναι ένα οπτικό βοήθημα για την Α' και Β' τάξη του Δημοτικού. Τα αερόστατα είναι δύο και στο ένα οι μαθητές βρίσκουν τα φωνήεντα, ενώ στο άλλο τα σύμφωνα. Κάθε αερόστατο συνοδεύεται από ένα μπαλόνι που περιέχει τα δίψηφα. Είναι ένα χρήσιμο υλικό για να ξεχωρίζουν οι μαθητές τα σύμφωνα από και τα φωνήεντα, αλλά και να μάθουν μόνοι τους να τα αναζητούν μέσα σε ένα σύνολο. 



     Δεν μπορώ να φανταστώ μία τάξη χωρίς κάτι να κρέμεται στους τοίχους της. Οι κατασκευές από χαρτόνι, εκτός του ότι ομορφαίνουν την τάξη μας, είναι πολύ χρήσιμο υλικό για τους μαθητές προκειμένου να εμπεδώσουν τη νέα γνώση. Ιδιαίτερα μάλιστα, στις μικρές τάξεις.

     Όταν μπήκα κι εγώ να διδάξω στις μικρότερες τάξεις δυσκολεύτηκα πολύ να βρω στο διαδίκτυο έστω φωτογραφίες από εποπτικό υλικό για την τάξη. Γι' αυτό και αποφάσισα πως σε αυτή τη σελίδα θα συγκεντρώσω όσες περισσότερες κατασκευές μπορώ. Ωστόσο, επειδή είναι κάπως δύσκολο να μεταφέρω τις ιδέες μου σε ένα όμορφο και εκτυπώσιμο ηλεκτρονικό αρχείο, θα μου πάρει λίγο περισσότερο χρόνο απ' ότι υπολόγιζα για να ανεβάσω όλο μου το υλικό. Φυσικά και περιμένω να ακούσω και να υλοποιήσουμε μαζί τις δικές σας ιδέες και ανάγκες. Γι' αυτό μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου.

     Στο αρχείο που θα κατεβάσετε βρίσκετε το πατρόν για ένα αερόστατο. Περάστε τα σχήματα πάνω σε χαρτόνια χρωμάτων της αρεσκείας σας. Φροντίστε μόνο να κάνουν αντίθεση με τους μαρκαδόρους που θα χρησιμοποιήσετε για να γράψετε επάνω τους, ώστε να είναι ευδιάκριτα από τους μαθητές σας.

Για το αρχείο του πατρόν κάντε κλικ εδώ.

Σχόλια